Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Apukäynnistin testivoittaja

Apukäynnistin testivoittaja 2022

Testien parhaat apukäynnistimet

Telwin Drive 13000

Telwin Drive 13000

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Telwin Drive 13000 on suorituskyvyltään ja kooltaan ylivoimainen apukäynnistin muihin markkinoilla oleviin tuotteisiin verrattuna. Kyseinen apukäynnistin käynnistää auton moottorin jopa huimat viisi kertaa, sisältäen samalla kattavan määrän muita lisäominaisuuksia, kuten USB -ulostulot sekä LED -hätävalot.

Laite on jatkuvasti käyttövalmis, sen sisältäen myös 12V ja 19V ulostulot, joilla muun pienelektroniikan lataaminen sujuu näppärästi.

Kyseinen apukäynnistin tavataan usein myös testivoittajana erilaisissa vaativissakin testeissä.

Noco GB40

Noco GB40

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Raskaaseen käyttöön suunniteltu Noco GB40 käynnistää auton moottorin tavallisella käytöllä jopa kuusi kertaa. Tukeva kotelo ja liitinten kumisuojaukset tekevät laitteesta kestävän ja soveltuvan lähes kaikenlaiseen käyttöön. Ulkokuoren suunnittelun ansiosta laitetta on mukava pitää, eikä se esimerkiksi lipsu tai tipu käytettäessä.

Laite jää monipuolisuudellaan kuitenkin useimpien muiden apukäynnistinten varjoon tarjoten ainoastaan yhden USB -lähtöliitännän.

JumpStart apukäynnisitin

JumpStart apukäynnisitin

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

JumpStartin apukäynnistin on 300 ampeerin käynnistin ja vara-akku samassa. Käynnistin sisältää työvalon sekä akun tilan LED- ilmaisimen.

Bahco BBA1224-1700 apukäynnistin 12/24V 1700/900CA

Bahco BBA1224-1700 apukäynnistin

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Tehokas apukäynnistin, joka kykenee käynnistämään korkeintaan 480 hevosvoiman dieselmoottorit 12V:lla, ja jopa 1 500 hevostoiman dieselmoottoreiden käynnistyksen 24V:lla. Bacho BBA1224-1700 apukäynnistin soveltuukin erinomaisesti niin ammattikäyttöön, kuin kestävyyttä ja tehoja vaativaan kotitalouteenkin.

Noco GENIUS10

Noco GENIUS10

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Kevyt ja täysin automaattinen laturi lyijy- ja litiumakuille. Soveltuu niin veneille, autoille, moottoripyörille, mönkijöille, moottorikelkoille, vesiskoottereille sekä jopa kuorma-autoille. Noco GENIUS10 -apukäynnistimellä voidaan ladata ja ylläpitää 6 sekää 12 voltin akkuja. Nimensä mukaisesti kyse on myös varsin älykkäästä käynnistimestä sen tarkkaillessa jatkuvasti akkua turvallisen ja tehokkaan latauksen takaamiseksi.

Einhell apukäynnistin/varavirtalähden CE-JS 18

Einhell apukäynnistin

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Einhell apukäynnistin on kompakti ja tehokas apukäynnistin sekä varavirtalähde. Apukäynnistimellä onnistuu niin auton, veneen kuin esimerkiksi moottoripyöränkin käynnistäminen. Apukäynnistimessä on myös kaksi USB -ulostuloa, joilla onnistuu pienemmänkin elektroniikan lataus.

Telwin Drive Mini 12V 300A

Telwin Drive Mini 12V 300A

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Telwin Drive Mini 12V 300A on kätevästi mukana kulkeva apukäynnistin ja varavirtalähde. Laite sisältää 2A USB ulostulon, jolla voidaan ladata puhelimen lisäksi muun muassa tabletteja, kameroita sekä muita elektroniikkalaitteita.

Laitteen suuritehoiset lithium LiPo polymeerikennot takaavat nopean ja täydellisen latautumisen seuraavaa käyttökertaa varten.

  Testien parhaat apukäynnistimet

  Auton apukäynnistin on loistava apu niin talven koville paukkupakkasille, kuin myös valojen jäädessä vahingossa päälle päivien ajaksi. Apukäynnistimen avulla auto on mahdollista startata nopeasti ja huolettomasti, ilman auton akun erillistä ja hidasta lataamista.

  Myös varavirtalähteinä toimivat apukäynnistimet kulkevat kätevästi mukana taskussa, autossa, veneessä tai esimerkiksi mökillä. Niiden lataaminen verkkovirrasta on helppoa ja turvallista, mahdollistaen näin lukuisat uudet moottorin käynnistykset samalla laitteella. Alta löydät testien parhaat apukäynnistimet, sekä muuta yleistä tietoa apukäynnistimen valinnassa.

  Apukäynnistimellä käynnistäminen

  Apykäynnistin tulee muistaa ladata täyteen ennen auton apukäynnistyksen yrittämistä ja autosta kannattaa käynnistyksen ajaksi sammuttaa kaikki ylimääräiset sähköä vievät laitteet – tällä helpoittaen apukäynnistimen työtä.

  Käynnistin toimii samalla periaatteella kuin akkulaturi; plusnavat yhdistetään keskenään, samoin kuin miinusnavatkin. Apukäynnistintä käytettäessä on erityisen tärkeää, etteivät liitinten metalliosat kosketa missään vaiheessa toisiaan.

  Tämän jälkeen auto koitetaan käynnistää, ja käynnistyksen jälkeen apukäynnistimen kaapelit irroitetaan ohjeen mukaisesti. Mikäli auto ei ensimmäisellä kerralla käynnisty, on käynnistysten välillä odotettava laitteesta riippuen noin 15 minuuuttia.

  Muita apukäynnistimien ominaisuuksia

  Apukäynnistin on monipuolinen ja hyödyllinen työkalu autoharrastajalle apuvirran lisäksi myös muiden ominiaisuuksien takia. Uusimmat apukäynnistimet voivat apuvirran lisäksi sisältää myös esimerkiksi taskulampun, virtapankin, kompressorin tai muita autoharrastajalle hyödyllisiä ominaisuuksia.

  Pienimmät, taskuun mahtuvat apukäynnistimet sisältävät useimmiten taskulampun lisäksi myös virtapankin puhelimelle ja tabletille. Tietokoneet, puhelimet ja muut pienelektroniikkatarvikkeet latautuvat kätevästi samalla laitteen käynnistäessä auton pahimmillakin pakkasilla. LED- valot taas puolestaan takaavat hyvän työskentelyvalon, sekä laitteesta riippuen myös SOS- ja hätävalot.

  Apukäynnistimen käyttäminen varavirtalähteenä

  Useimmissa autojen apukäynnistimissä on ominaisuutena myös pienten elektroniikkalaitteiden latausmahdollisuus. Apukäynnistimet ovatkin siis varsin monipuolisia ja niitä voidaan käyttää myös autoharrastuksen ulkopuolella.

  Miten apukäynnistimet siis eroavat tavallisista varavirtalähteistä?

  Tavallisia ladattavia varavirtalähteitä ei ole mahdollista käyttää apuna auton käynnistyksessä, toisin kuin tähän suunniteltuja apukäynnistimiä. Varavirtalähteissä ei auton moottorin käynnistykseen tarvittaville käynnistyskaapeleille ole paikkaa, eivätkä nämä sisälly täten edes tavallisen varavirtalähteen paketin mukaan. Apukäynnistimiä voidaan kuitenkin useimmiten käyttää myös varavirtalähteenä esimerkiksi puhelimille, tableteille, tietokoneille sekä muulle pienelektroniikalle.