Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Paras epilaattori

Mikä on paras epilaattori?

Epilaattori on laite, joka on tarkoitettu ihokarvojen poistamiseen. Epilaattoreiden suosio perustuu niiden pidempikestoiseen vaikutukseen, sillä epilaattori nyppii ihokarvan tupestaan juurta myöten. Tällöin karvan uusi kasvaminen on huomattavasti hitaampaa, kuin esimerkiksi höylällä lyhennetyn karvan takaisin kasvaminen. Monet epilaattorit toimivat myös suihkussa, ja tällaiseen malliin kannattaakin panostaa, sillä karvojen poistaminen voi olla miellyttävämpää ja helpompaa, kun saatavilla on lämmintä vettä. Epilaattorin tehokkuutta voidaan verrata esimerkiksi sokeroimiseen, tullen loppupeleissä kuitenkin kustannustehokkaammaksi vaihtoehdoksi. Uusien epilaattoreiden hinnat pyörivät noin 50—200 euron paikkeilla, ja hintaan vaikuttavat suuresti sekä valmistaja, että mahdolliset lisävarusteet.

Braun Silk-Épil 9 SkinSpa Sensosmart

Braun Silk-Épil 9 SkinSpa Sensosmart

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Ehdottomasti suosituimmaksi epilaattoriksi valikoituu Braunin Silk-épil 9 SkinSpa Sensosmart, joka onkin useiden testien tunnettu testivoittaja. Epilaattori on helppokäyttöinen ja suunniteltu vähentämään ihoon kohdistuvaa rasitusta. Mikäli käyttäjä pitää epilaattoria väärässä asennossa, tai esimerkiksi painaa liian kovaa, syttyy epilaattoriin punainen valo ilmoittamaan asiasta. Malli toimii niin suihkussa kuin sen ulkopuolellakin, jolloin se sopii kaikille käyttäjille, halusi sitten epiloida suihkussa tai ei.

Laitteen mukana tulee erilevyisiä päitä, erillinen sheiveri ja nopeutta voidaan vaihtaa lennosta. Epilaattorissa on myös valo, ja se kykenee poistamaan jopa 0,5 mm pituisia karvoja.

Braun Face epilaattori kasvoille

Braun Face epilaattori kasvoille

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Suunniteltu poistamaan nimenomaan kasvojen ihokarvat hellävaraisesti ja nopeasti. Laitteen kapean epilointipään ansiosta ihon saa siistittyä tarkasti, taaten sileän ja karvattoman ihon jopa neljäksi viikoksi.

Laitteen mukana tulevat lisäksi kuorinta- ja puhdistuspää erikseen. Kuorintaharjapäätä voidaan käyttää kasvojen kuorintaan, syvä puhdistaen epäpuhtaudet ihohuokosista poistaen kuollutta ihosolukkoa. Erinomainen varsinkin pari tuntia laitteen käyttämisen jälkeen. Kasvojen puhdistuspää toimii kuten muutkin kasvojen puhdistusharjat. Hellävarainen harja poistaa meikin ja epäpuhtaudet tehokkaasti.

Remington Ultimate Facial Care Kit (Smooth & Silky)

Remington Ultimate Facial Care Kit

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Epilaattori sisältää kasvoharjan tehokasta ihon puhdistusta varten, minitrimmeriosan viimeistelyyn, sekä vaihdettavan hierontarullapään, jolla voit elvyttää ihoa epiloinnin jälkeen. Epilaattori pyörii kahteen eri suuntaan, jolloin kulmakarvojen muotoilu helpottuu. Kompakti muotoilu ja paristokäyttöisyys takaavat kevyen laitteen käsittelyn ja se on helppo pitää mukana.

Remington Smooth Silky 3 in 1

Remington Smooth Silky 3 in 1

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Ajopää on vaihdettavissa yhteensä kolmen erilaisen kesken. Laite sisältää tarkkuusajopään erikoismuotoillun Ultimate Contour -ajopään, sekä Aloe veraa sisältävän hierovan ajopään. Ajopäät ovat helppo irroittaa ja pestä. Laitetta ei voi käyttää suihkussa, sillä se on verkkokäyttöinen. Epilaattori kykenee irroittamaan jopa 0,5 mm pituisia ihokarvoja.

Laite onkin oiva langallinen valinta esimerkiksi useiden testien testivoittaja Braun Silk-Épil -epilaattorille.

Philips Satinelle Advanced

Philips Satinelle Advanced

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Philips Satinelle Advanced epilaattorissa on sulavasti muotoiltu kahva, ikään kuin loivan S-kirjaimen muotoinen. Ote on hyvä ja tukeva, ja epilaattori on itsessään kevyt. Mutoilun tyyli on itsessään klassisen elegantti. Epilaattorissa on alapäässä patterin lataustason ilmoittava valo, joka vilkkuu punaisena akun ollessa lähes tyhjä. Valo palaa ladatessa, kunnes lataus on täynnä. Latausaika on noin puolitoista tuntia.

Epilaattori on keskipaksujen karvojen poistoon, mutta esimerkiksi pienempien ja ohuempien karvojen poistossa voi ilmetä ongelmia. Tämä malli sopii erityisesti herkemmän kipukynnyksen omaavalle, sillä laite on ikään kuin hellävaraisempi toiminnaltaan, kuin monet muut epilaattorit. Tämä tarkoittaa myös, että laite epiloi huomattavasti muita malleja hitaammin. Laitetta voidaan käyttää suihkussa, kuten myös kuivana.

Philips Satinelle Essential

Philips Satinelle Essential

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Hyvä perusepilaattori, jossa kaksi eri nopeusastetta. Laite on pyöreästi muotoiltu, ja se sopii hyvin käteen. Laitteen epilointipää irtoaa, joten se voidaan puhdistaa esimerkiksi juoksevan veden alla, näin pitäen laitteen hygieenisenä käyttää. Epilaattoriin ei tule mukaan lainkaan vaihtopäitä, mutta näitä voi ostaa esimerkiksi tilaamalla netistä, mikäli innostuukin käyttämään laitetta enemmän. Malli on siis hyvä vasta epilointia kokeilevalle, sillä esimerkiksi vaihtopäät tulee ostaa tarvittaessa lisätarvikkeina. Johdollinen malli tarkoittaa, että laite n käytännössä verkkokäyttöinen, eikä sitä saa viedä suihkuun. Lisätarvikkeiden ja akun uupuminen tekevätkin mallista täydellisen aloittelijan mallin, jolla on matala kynnys aloittaa epiloiminen.

Epilaattori toimii kuten pinsetit – periaatteessa.

Vaikka näillä molemmilla on maine kivunaiheuttajina, saattaa pieni kipu kuitenkin ylittää niiden antamat hyödyt. Pinsetit voivat olla tehokkaat esimerkiksi bikinirajan viimeistelyyn. Säärikarvojen poistoon pelkät pinsetit voivat kuitenkin käydä työlääksi. Epilaattori puolestaan muodostuu monesta pienestä pinsetistä, jotka nyppivät säärikarvat tyvestä asti. Poistokertojen väli on noin kolme viikkoa, mikä on höylään verrattuna harvoin. Epilaattori on siis monin kerroin pinsettejä tehokkaampi tapa poistaa karvoja laajalta alueelta, jonka vaikutukset kestävät huomattavasti sheivaamista pidempään.

Hyvällä pohjatyöllä saadaan enemmän aikaan

Oli käytössä mikä tahansa epilaattori, on koko karvojen poiston prosessi hyvä aloittaa esimerkiksi ihonkuorinnalla ja eritoten myös tehokkaalla kosteutuksella. Vartaloa kuorittaessa ehkäistään muun muassa karvojen sisäänpäin kasvamista ja näin pitää ihon paremmassa kunnossa pidempään. Kun puhutaan epiloinnista, se on menetelmä, jossa karvat poistetaan juurineen. Tähän verrattavia ovat esimerkiksi sokerointi, pinsettien käyttö ja vahaaminen.

Epiloidessa kuivana, on iho hyvä kosteuttaa esimerkiksi jo pari päivää aikaisemmin. Mikäli ihoa ei voida kuoria juuri ennen epilointia, kannattaa ihoa pyyhkäistä pyyheliinalla, jolloin karvat nousevat mahdollisimman pystyyn, näin helpottaen epilointia entisestään.

Huomioi nämä asiat uuden epilaattorin valinnassa

Epilaattoreilla on paljon erilaisia ominaisuuksia, ja joihinkin malleihin tulee lisäosia mukaan, jotka ovat suunniteltu kaikenlaisille ihmisille. Jotkin epilaattorit on suunniteltu toimimaan ja joissakin johdottomissa epilaattoreissa ei tarvitse käyttää johtoa ollenkaan latauksen ulkopuolella.

Mitä uuden epilaattorin hankinnassa siis kannattaakin ottaa huomioon hinnan lisäksi? Mikä epilaattori on markkinoiden paras?

Mikä malli, ja mihin se soveltuu?

Jotkut ajattelevat, että epilointi tulisi suorittaa nimenomaan kuivana, mutta tämä ei suinkaan ole sama kaikille. Nykyään on olemassa malleja, joita voidaan käyttää myös esimerkiksi veden alla. Lämmin vesi voi auttaa joidenkin kohdalla lievittämään epämiellyttävää tunnetta, jonka takia on suositeltavaa valita malli, joka toimii myös vedessä. Tunnetut valmistajat, kuten Braun, Remington ja Panasonic valmistavat sekä märkä-, että kuivamalleja. Märkämallit tulevat tyypillisesti maksamaan hieman enemmän, mutta ne voivat luoda epiloinnista huomattavasti mukavamman kokemuksen.

Vettä kestävät mallit on myös huomattavasti helpompi puhdistaa juoksevan veden alla, jolloin saadaan myös paras puhdistustulos. Kuivaepilointiin tarkoitetut mallit on puhdistettava veden sijasta esimerkiksi pienen harjan avulla.

Hyvä epilaattori kasvoille

Jos epilaattoria aiotaan käyttää myös ihon herkimmille alueille, kuten esimerkiksi kasvoihin, tulee ottaa huomioon epilaattorin mahdolliset asetukset tai vaihtopalat. Tavallinen epilaattori voi myös olla liian tehokas naamalle, vaikka siinä tulisikin mukaan lisäosia. Ihon herkkyys vaihtelee hyvin paljon, yksilöstä riippuen. Varsinkin herkkäihoisien on suositeltavaa valita kokonaan erillinen epilaattori, mikäli sitä aiotaan käyttää esimerkiksi kasvojen alueella paljon.