May 29, 2023
Paras kahvinkeitin

Paras kahvinkeitin 2022

Kuten kahvin juojiakin, myös kahvinkeittimiä on lukuisia erilaisia erilaisin lisätoiminnoin ja varustein. Miten valita paras kahvinkeitin ja mitä ottaa erityisesti huomioon kahvinkeitintä ostettaessa? Nämä vinkit, sekä kattavan listan kahvinkeittimistä löydät alle kootusta artikkelista!

Electrolux Love Your Day kahvinkeitin

Electrolux Love Your Day kahvinkeitin

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Electrolux Love Your Day kahvinkeittimestä löytyy useita käytännöllisiä toimintoja, kuten tippalukko sekä suuri, 1,65 litran tilavuus. Loistava kahvinkeitin peruskäyttöön.

Braun PurAroma 7 kahvinkeitin

Braun PurAroma 7 kahvinkeitin

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Braun PurAroma -kahvinkeittimen OptiBrewSystem -haudutusjärjestelmä optimoi niin kahvin lämpötilan, haudutusajan kuin myös uuttamistehon halutun mukaiseksi. Näin kahvi saadaan keitettyä keittäjän mieltymysten mukaiseksi.

Myös keittimen AromaCarafe -kannu auttaa ylläpitämään kahvin lämpötilan sekä maun hyvänä pidempään.

OBH Nordica Vivace kahvinkeitin

OBH Nordica Vivace kahvinkeitin

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

OBH Nordica Vivace kahvinkeittimellä valmistat kerralla jopa 12 kupillista kahvia, laitteen 1,5 litran tilavuuden ansiosta. Kahvinkeittimessä on lisäominaisuutena myös irrotettava suodatinteline, joka helpottaa laitteen puhtaanapitoa.

Wilfa Svart Precision kahvinkeitin

Wilfa Svart Precision kahvinkeitin

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Tyylikkäästä muotoilusta tunnettu Wifa Svart Precision on loistava valinta kahvinkeittimeksi. Sen irrotettava vesisäiliö helpottaa veden lisäämistä, sekä keittimen yleistä puhtaanapitoa. Kahvinkeittimessä on myös Flow Control -toiminnolla toimiva uuttoajan säätö, sekä keittimen mahdollistama täydellinen keittolämpötila.

Smeg 50 s Style kahvinkeitin

Smeg 50 s Style kahvinkeitin

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Smeg 50 s Style kahvinkeitin tarjoaa retron ulkonäkönsä lisäksi suuren tilavuuden, kahvin lämpötilaa ylläpitävän toiminnon sekä kätevän LED-näytön.

Moccamaster H741AOB kahvinkeitin

Moccamaster H741AOB kahvinkeitin

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Useiden testien testivoittajan aseman lunastanut Moccamaster on lukuisten kotitalouksien luottokahvinkeitin, jolla täydellisen kahvin keittäminen sujuu helposti ja varmasti. Laadukas keitin valmistaa litran korkeatasoista kahvia vain kuudessa minuutissa.

Melitta Aroma Signature Deluxe kahvinkeitin

Melitta Aroma Signature Deluxe kahvinkeitin paras

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Korkealuokkainen ja laadukas Melitta Aroma Signature Deluxe kahvinkeitin tarjoaa nopean keittoajan, sekä maistuvan ja aromikkaan kahvin.

Mitä ottaa huomioon kahvinkeitintä valittaessa?

Perinteinen suodatinkahvin valmistukseen tarkoitettu kahvinkeitin on pitänyt yllä suosiotaan sen kompaktin koon ja helppokäyttöisyyden ansiosta. Suosioon on positiivisesti vaikuttanut myös kahvin suuren määrän valmistaminen yhdellä kertaa, jolloin tarjoileminen suurellekin joukolle onnistuu kätevästi.

Kahvin laatu riippuu suurilta osin itse kahvin laadusta ja tuoreudesta, mutta makuelämykseen vaikuttaa suurelta osin myös keittämisessä käytetyn kahvinkeittimen laatu ja lisätoiminnot.

Sopivan kahvinkeittimen valintaan vaikuttavat myös omat kriteerit, kuten kahvin keittämisen vaivattomuus, mahdolliset halutut lisätoiminnot sekä käytettävissä oleva budjetti.

Kahvin valmistustapa riippuu täysin kahvikoneen ostajan mieltymyksistä. Mikäli haluat helppoa ja nopeaa kahvia, on kannattavinta panostaa suodatinkahvia valmistavaan kahvinkeittimeen, tai vaihtoehtoisesti kapseleilla toimiviin malleihin. Mikäli kahvin keittämiseen tykkää itse osallistua enemmänkin, voi puoliautomaattisesta espressokoneesta olla sinulle hyötyä.

Keittotapa vaikuttaa myös kahvinkeittimen yksinkertaisuuteen ja siihen, kuinka helppokäyttöinen ja huoleton kone on käyttää päivittäin. Tarvitaanko kahvinkeitintä esimerkiksi lukemattomien eri juomien valmistamiseen sekä maidon vaahdottamiseen, vai riittäisikö sittenkin kahvinkeittimeksi perinteinen suodatinkahvikone.

Valintaan vaikuttaa luonnollisesti myös käytössäsi oleva budjetti. Edullisimpia kahvinkeittimiä löydät niin kapseli- kuin suodatinkeittimistäkin, joissa lisävarusteet ja muut lisäominaisuudet on pidetty hyvin minimissään. Eniten rahaa saat puolestaan kulumaan kalliimpiin espressokoneisiin ja täysautomaattisiin kahvinkeittimiin, jossa keitin keittää kahvia täysin automaattisesti tuoreista pavuista saakka. Mitä yksinkertaisemman kahvinkeittimen kuitenkin haluat, sitä huokeampi hinta tulee olemaan. Tämän vuoksi kahvinkeitintä ostettaessa onkin tärkeä miettiä huolella jokaista toimintoa ja sitä, tuleeko niitä oikeasti tarvitsemaan.

Kahvinkeitinten eri toiminnot

Kahvinkeittimissä voidaan huomata lukuisia eri toimintoja, jotka omalta osaltaan vaikuttavat kahvin keittämiseen ja valmiin kahvin laatuun huomattavasti. Lisävarusteina ja toimintoina voidaan pitää esimerkiksi tippalukkoa, joka nimensä mukaisesti estää kahvin tippumisen kuumalle levylle kahvikannua pois nostettaessa.

Osasta kahvinkeittimistä on mahdollista löytää myös puhtaanapitoa helpottamaan tehty irrotettava vesisäiliö, jolloin sen perusteellinen siivoaminen ja täyttäminen onnistuu helposti ja huolella.

Moderneista kahvinkeittimistä voidaan löytää myös uuttoajan säädin, joka säätelee veden kosketusta kahvijauheen kanssa. Tällöin voidaan tarkalleen määrittää, kuinka kauan veden halutaan olevan kosketuksissa kahvijauheen kanssa.

Testissä parhaat kahvinkeittimet

Kun kahvinkeittimen valintaan vaikuttavat seikat ovat nyt selvillä, voidaan puolestaan siirtyä vertailemaan eri valmistajien ja mallien välisiä eroja niin hinnalta, kuin myös ominaisuuksiltaan.