Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Paras Paistinpannnu Testissä

Paras Paistinpannnu Testissä

Ruoanlaitosta on tullut viime aikoina suositumpaa kuin koskaan aikaisemmin ja tämän seurauksena ihmiset ostavat kotiin enemmän ja parempia ruoanlaittovälineitä. Yksi kodin tärkeimmistä ruoanlaittovälineistä on paistinpannu. Kaupoissa on tarjolla monenlaisia ja monen hintaisia paistinpannuja, ja jos niitä lähtee vertailemiseen kaupassa, saattaa siihen vierähtää tovi. Myös monet kodintuotteisiin keskittyneet verkkokaupat myyvät paistinpannuja ja niissä valikoima saattaa olla vielä perinteisiä kauppoja laajempi. Helpottaaksemme paistinpannujen valintaa, olemme vertailleet neljää erilaista paistinpannua ja valinneet niistä mielestämme testien parhaan vaihtoehdon.

Kun paistinpannua lähtee valitsemaan, ensimmäisenä tulee tietenkin miettiä, millaiseen käyttötarkoitukseen sen tulee. Paistetaanko sillä vain pelkästään lihaa vai onko tarvetta pannulle, jota voi käyttää monipuolisesti sekä paistamiseen ja esimerkiksi kastikkeiden valmistamiseen. Vertailussamme on ollut mukana useita paistinpannuja, jotka on valmistettu Euroopassa, ja olemme valinneet niistä neljä parasta esiteltäväksi. Lue alta, testivoittajan sekä muiden paistinpannujen ominaisuuksista.

Eva Trio Rs Induktio paistinpannu 24 cm

Eva Trio Rs Induktio paistinpannu 24 cm

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Eva Trio on tanskalaisen erittäin tunnetun Eva Solon kattila- ja paistinpannusarja, joka on erittäin suosittu Pohjoismaissa sekä myös muualla maailmassa. Tämän paistinpannu on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja se on ulkomuodoltaan silmää miellyttävä. Pannussa on Induction Heat Control -toiminto, jonka ansiosta pannu ei kuumenee 230 °C kuumemmaksi silloin, kun sitä käytetään induktioliedellä. Pannua voidaan toki käyttää kaikenlaisilla liesillä, mutta sen käyttö on optimoitu erityisesti induktioliesiä ajatellen.
 

Tämä paistinpannu kuuluu hintansa ansiosta hieman keskihintaa kalliimpiin pannuihin, mutta tässä mainituista neljästä pannusta se on kaikkein edullisin ja sopiikin siten useamman kotikokin kukkarolle.  Valmistusmateriaalinsa ansiosta pannu ei ole liian raskas, eikä liian kevyt, vaan se on painoltaan juuri sopiva. Pannussa on erityinen Slip-Let®-pinnoite, jonka ansiosta ruoka ei tartu pannuun ja puhdistaminen on erittäin helppoa. Pannu soveltuu pestäväksi astianpesukoneessa.

Jos pannua käytetään muilla kuin induktioliesillä, on pidettävä silmällä, ettei se kuumene liikaa. Ylikuumeneminen saattaa johtaa pinnoitteen naarmuuntumiseen ja vahingoittumiseen.

Demeyere Proline Paistinpannu 32 cm

Demeyre Proline Paistinpannu 32 cm test

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Belgiassa valmistettu Demeyere Proline paistinpannu toimii kaikenlaisilla liesillä, mutta se on optimoitu induktioliedellä käytettäväksi. Kestää uunissa 260 °C asti. Kestää konepesun, mutta on kuitenkin suositeltavaa pestä pannu käsin. Pannun luvataan olevan pitkäikäinen ja siksi sille annetaankin kotitalouskäytössä pitkä takuu.

Tämän paistinpannun hinta on yli 200 €, joten se ei sovi ihan kaikille kukkaroille. Mutta pitkäikäisenä pannuna se on hyvää vastinetta rahalle. Jotta pannu kestää pitkään käytössä, on suositeltavaa noudattaa valmistajan antamia ohjeita pannun käytöstä ja puhdistamisesta. Pannu sopii kaikenlaiseen paistamiseen ja ruoanvalmistamiseen. Kaikki nämä syyt yhteenlaskettuna, pannu on testimme paras paistinpannu.

Le Creuset Paistinpannu 28 cm

Le Creuset Paistinpannu 28 cm

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Ranskalainen Le Creuset on todella tunnettu ja suosittu merkki kotikokkien sekä ammattikokkien keskuudessa. Yritys valmistaa klassisia ja kestäviä tuotteita. Valurautaiset paistinpannut ovat yksi tämän merkin tunnetuimmista ja pidetyimmistä tuotteista, eikä mikään ihme, sillä ne ovat todella kestäviä ja hintakaan ei ole ihan kalleimmasta päästä.

Tämä pannu kestää kovaakin kulutusta ja se soveltuu hyvin monenlaiseen ruoanvalmistukseen, erityisesti lihanpaistamiseen, sillä valurautainen pannu antaa lihalle upean paistopinnan. Pannu on melko raskas käsitellä, mutta nostamista helpottamaan pannussa on vastakahva, joka kuitenkin kuumenee käytössä, ja sen on pidettävä mielessä. Pannun puhdistaminen on helppoa emaloidun pinnan ansiosta. On kuitenkin pidettävä mielessä, että pinnoitetta ei saa naarmuttaa. Tämä pannu antaa hyvää vastinetta rahoille, sillä vaikka se onkin hieman kalliimmasta päästä, on se kuitenkin erittäin kestävä ja tulee kestämään käytössä useita vuosia.

Fiskars Norden paistinpannu 26 cm

Fiskars Norden paistinpannu 26 cm

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Suomalainen Fiskars on odotetusti monen suomalaisen kotikokin suosikki. Fiskarsilla on tarjolla monenlaisia ja eri hintaluokkaan kuuluvia paistinpannuja. Valurautainen Norden kuuluu hintavampaa luokkaan. Fiskarsin tuotteet ovat kotikeittiöiden suosiossa myös siksi, että ne ovat ulkonäöltään hyvin esteettisiä, joten niitä ei tarvitse piilotella kaapissa. Korkealaatuiset valurautapannut ovat saaneet inspiraation ulkomuodolleen pohjoismaisesta luonnosta sekä perinteistä. Pannun irrotettava kahva on valmistettu suomalaisesta koivusta. 

Tämä pannu sopii käytettäväksi kaikenlaisilla liesillä. Pannun Thermium ™ -pinnoitteen ansiosta pannussa on erinomainen tarttumaton pinnoite, joka toimii kaikissa lämpötiloissa.
 

Pannu on melko painava, mutta siinä on vastakahva, joka kuitenkin kuumenee, joten sen kanssa on oltava varovainen, kun pannua nostaa. Pannussa on irrotettava kahva, jonka ansiosta sitä voi käyttää myös uunissa. Pannu kestää 240 °C lämpötilaa. Pannun valmistaja on antanut kahvan käyttämiseen erityisohjeet, joita tulisi noudattaa, sillä muuten vaarana saattaa olla kahvan halkeaminen. Pannu sopii kaikenlaiseen ruoanlaittoon. Pinnoitteen ansiosta pannu on ruostumaton, sileäpintainen ja helppo puhdistaa, sillä ruoka ei tartu pannun pintaan. Pannu on puhdistettava käsin, se ei sovellu pestäväksi astianpesukoneessa. Hintansa ansiosta pannu sopii parhaiten intohimoisille kotikokeille, jotka vaativat pannulta hieman enemmän ominaisuuksia kuin tavalliselta paistinpannulta.

Yhteenveto

Tässä vertailussa valitsimme parhaaksi pannuksi Demeyre Proline paistinpannun. Vaikka se onkin hinnaltaan kallis paistinpannu, on se kuitenkin kestävyytensä ansiosta ehdottomasti parasta vastinetta rahoille. Testissä oli mukana sekä valurautaisia pinnoitettuja pannuja sekä modernimpia tarttumattomalla pinnoitteella olevia teräspannuja. Loppujen lopuksi pannun valinta riippuu kuitenkin henkilön omista mieltymyksistä sekä käyttötarkoituksesta.

Kaikki neljä yllä mainittua paistinpannua ovat muotoilultaan hyvin esteettisiä, joten niitä ei tarvitse välttämättä piilotella kaapissa, vaan ne voivat olla paraatipaikalla näkyvillä keittiössä kertomassa siitä, että tässä keittiössä häärää intohimoinen kotikokki. Pannua valittaessa kannattaa pitää mielessä se, että pannun tulisi olla kestävä, monikäyttöinen ja helposti puhdistettavissa. Paistinpannujen hintaa ei kannata säikähtää, sillä se kertoo siitä, että pannu on valmistettu kestämään useita vuosia, eikä sinun näin ollen tarvitse olla ostamassa vuoden tai kahden päästä uutta pannua siksi, että pannu on naarmuuntunut tai jollakin muulla tavalla vahingoittunut.