Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Paras pölynimuri

Paras pölynimuri 2022

Testien paras pölynimuri

Säännöllinen imurointi parantaa huoneilman lisäksi myös kodin yleistä viihtyvyyttä, sekä ennen kaikkea edistää terveyttä.

Pölynimurin ostossa vaikuttavat ensisijaisesti imurin helppokäyttöisyys, tehokkuus sekä mahdolliset lisäominaisuudet. Valinnanvaraa nykypäivänä on kuitenkin laidasta laitaan, aina perinteisistä pölynimureista nykyaikaisiin robotti-imureihin.

Keräsimme alle kattavan listan pölynimureista, sekä niiden ominaisuuksista.

Testissä parhaat pölynimurit

Bosch BSS81POW Serie 8 Unlimited ProPower

Bosch BSS81POW Serie 8 Unlimited ProPower test

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Boschin johdoton varsi-imuri on yhtä tehokas, kuin perinteinen pölynimuri. Johdottomuuden ansiosta varsi-imuri on kevyt, joustava sekä helppokäyttöinen. Serie 8 Unlimited ProPower -johdoton pölynimuri on saavuttanut testivoittajan aseman lukuisissa eri testeissä, taaten näin tuotteen laadun ja tehokkuuden.

Dyson V11 Absolute Extra

Dyson V11 Absolute Extra

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Dysonin johdottoman teknologian ansiosta siivoaminen on helppoa kaikkialla kodissasi, eikä imutehoakaan puutu V11 -moottorin ansiosta.

Dyson V11 Absolute Extra -imurin täysin tiivis suodatusjärjestelmä vangitsee 99,97 % kaikista epäpuhtauksista ja jopa 0,3 mikronin kokoiset hiukkaset ongelmitta.

iRobot Roomba e5152 – robotti-imuri

iRobot Roomba e5152 – robotti-imuri

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Lapsi- ja lemmikkitalouksiin sopiva Roomba on erittäin helppokäyttöinen ja tehokas robotti-imuri, soveltuen jopa 90 m2 pinta-alalle. Imuri on varusteltu kahdella kumisella puhdistusrullalla, jotka estävät lemmikkien karvojen tai ihmisten hiusten kiinni jäämisen harjaksiin.

Erittäin tehokkaalla HEPA- suodattimella varusteltu imuri kerää jopa yhden mikronin kokoisia lika-, pöly-, ja allergeenihiukkasia pitäen näin huoneilman puhtaana.

Kätevän mobiilisovelluksen avulla siivoaminen on mahdollista käynnistää lähes missä tahansa.

Volta UEG41CB EasyGo

Volta UEG41CB EasyGo test

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Suorituskykyinen ja hinnaltaan edullinen Volta EasyGo -pölynimuri puhdistaa tehokkaasti niin kovat lattiapinnat, kuin myös pehmeät matotkin. Ergonominen muotoilu tekee imuroimisesta helppoa ja mukavaa.

Kärcher DS 6 Premium – allergiaimuri

Kärcher DS 6 Premium – allergiaimuri

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Huippusuosittu vesisuodattimella varusteltu DS 6 takaa pölyttömän poistoilman, ja sopii täten esimerkiksi lapsi- ja allergiaperheisiin. Tavallisen pölynimurin imuroidessa pöly perinteiseen pölypussiin, imuroi DS 6 lian ja pölyn vesisäiliöön suodattaen näin pois 99,99 % hiukkasista.

Electrolux UltraOne EUOC92IW

Electrolux UltraOne EUOC92IW

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Erittäin energiatehokkaan UltraOne pölynimurin puhdistuskyky ja käyttömukavuus ovat ylivoimaisia yhdistettynä hiljaiseen ja miellyttävään äänenvoimakkuuteen. Imuri seuraa miellyttävästi käyttäjää suurien ja pehmeiden pyörien ansiosta.

Pölynimurin valinta

Pölynimurin valintaan vaikuttavat lukuiset seikat helppokäyttöisyydestä imurin ulkonäköön ja tehoon. Lapsi- ja lemmikkiperheessä imurilta vaaditaan useimmiten tehokkuutta, kun taas pienemmän kodin siivoamiseen riittää pienempi varsi-imurikin.

                Imurin paino

                Imurit painavat tavallisesti noin 5–10 kiloa, jotkut mallit jopa hieman vähemmän tai enemmän. Laitteen painolla on merkitystä erityisesti laitteen säilytyksen ja siirtelyn kannalta; onko imuria mahdollista liikutella esimerkiksi portaita pitkin kerrosten välillä? Suuret ja raskaat imurit ovat usein tehokkaimpia, mutta samalla huonosti liikuteltavissa ja säilöttävissä.

 

                Pölypussiton vaiko pölypussillinen imuri

                Imurin valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota myös pölypusseihin ja siihen, tarvitaanko kyseisessä imurissa pölypusseja lainkaan. Pussiton pölynimuri on kohtalaisen harvinainen näky suomalaisessa kodissa niiden yleistyessä kuitenkin jatkuvasti.

Pölypussillinen imuri on erittäin helppo ja hygieeninen tyhjentää, sekä se on usein pölypussitonta imuria hiljaisempi käyttää. Pölypussittomat imurit ovat kuitenkin ympäristöystävällisempiä, eikä pölypussien ostamisesta tarvitse huolehtia enää koskaan. Kummassakin on siis niin hyviä, kuin huonojakin puolia.

Mikäli kuitenkin päädyt ostamaan pölypussillisen imurin, on syytä kiinnittää huomiota siihen, löytyykö pölypusseja helposti ja millä hinnalla.

 

                Imurin suodattimet

                Imurin poistoilmaa suodattaa mikro- ja HEPA- suodatin, joiden lävitse laite suodattaa kulkevan ilman puhdistettuna takaisin huoneeseen. Euroopassa HEPA- tason suodatin poistaa vähintään 99,95 % sen läpi kulkevista hiukkasista.

Suodattimien laatu on erityisen tärkeää lapsi- sekä lemmikkikodeissa. Mikäli kaipaat erityisen tehokasta suodatinta, valitse pölynimuri ULPA- suodattimella. ULPA- suodatin suodattaa hiukkasista vähintään 99,9995 %.

 

 

                Tavallinen imuri, vaiko nykyaikainen robotti-imuri?

                Robotti-imurit puhdistavat lattiat ja matot itsenäisesti ennakkoon säädetyn ohjelman perusteella, eikä itse imuroimiseen tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa. Imurit kulkevat antureiden ja kameroiden ansiosta, siivoten näin koko asunnon laidasta laitaan.

Akkukäyttöisen robotti-imurin teho ei kuitenkaan täysin vastaa tavallisen tehokkaan pölynimurin tehoja.