Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Hyvä reititin

Hyvä reititin 2022: nopeimmat reitittimet kotiin ja toimistolle

Erilaiset mokkulat ja mukana kannettavat WiFi-reitittimet ovat tänä päivänä hyvin yleisiä. Sellaiset toimivat ihan hyvin ja ovat aivan riittäviä niin sanotussa normaalissa käytössä, esim, työskentelemiseen kannettavalla tietokoneella ja normaaliin kotikäyttöön. Myös Netflixin ja Disney+:n katsomiseen sellainen on riittävä, jos käytössä on vain yksi tai kaksi konetta. Mutta siinä vaiheessa, kun käytössä on useampi koneita tai konetta käytetään pelaamiseen, on tarpeellista hankkia kunnollinen reititin. Lisääntynyt etätöiden tekeminen on tuonut monessa taloudessa eteen sen tosiasian, että vanha reitin ei olekaan enää riittävä omaan tarpeeseen. Onneksi tarjolla on kuitenkin paljon erilaisia reitittimiä, joista löytyy varmasti omat tarpeet täyttävä vaihtoehto.

Parhaat reitittimet lyhyesti

Google Nest Wifi

Google Nest Wifi

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Google valmistaa tunnetusti erittäin hyviä laitteita, ja niin on tässäkin tapauksessa. Googlen alkuperäinen Wifi oli markkinoiden parhaita, mutta se ei ole estänyt Googlea tekemästä vieläkin parempaa. Jos kuulut niihin henkilöihin, jotka ovat edelläkävijöitä älykodin suhteen, ihastut varmasti tähän Google Wi-Fi-tuotteiden uusimpaan tulokkaaseen. Sen lisäksi, että tämä laite on tehokas, on se myös muotoilultaan näyttävä, joten se täyttää intohimoisimmankin sisustajan vaatimukset sisutukseen sopivasta laitteesta. Tässä laitteessa on sisäänrakennettu kaiutin, joten ostaja saa kaksi laitetta samassa paketissa. Värejä on saatavilla kolme, valkoinen, harmaa ja hiekan värinen.

Asus ZenWiFi AX (XT8)

Asus ZenWiFi AX (XT8)

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Tässä Asus ZenWiFi AX (XT8) reitittimessä yhdistyvät Wi-Fi 6 yhteys sekä reititin. Asuksen tietokoneet ja kannettavat tunnetaan laadustaan, joten tältäkin laitteelta voi odottaa vain parasta laatua. Siksi ei olekaan kovin yllättävää, että tämä reititin on yksi markkinoilla tällä hetkellä olevista laitteista kalleimmista päästä. Mutta laite on kuitenkin hintansa veroinen, jos hakusessa on laite, jolla on erinomainen Wi-Fi-suorituskyky.

Asus RT-AX86U

Asus RT-AX86U

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Asus valmistaa paljon laadukkaita pelitarvikkeita, ja tämä onkin puhtaasti pelikäyttöön tarkoitettu reititin, jolla on erittäin nopea Wi-Fi 6.  Tämä reititin on tämän listan kalleimpia, mutta se on kuitenkin erittäin sopuhintainen Wi-Fi 6 reitittimeksi. Se on siten erittäin soveltuva ratkaisu etenkin aktiivipelaajille.
 

Tämän reitittimen mukana saa myös paljon erityisiä peliominaisuuksia, esimerkiksi 2.5 Gigabit Wan, mahdollisuus dedikoida ethernet-portti pelaamiselle sekä tietysti aiemmasta Asus RT-AS86U -reitittimestäkin tuttu NVIDIA Geforce Now Cloud Gaming Optimization. Ja jos taloudessa sattuu olemaan nuorta jälkikasvua, vanhemmille tarkoitetut parentaalityökalut koetaan varmasti oikein mukavaksi lisäominaisuudeksi.

Asus RT-AX58U

Asus RT-AX58U

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Jotta emme esittelisi vain kalleimmasta päästä olevia laitteita, on mukana myös tämä Asuksen Wi-Fi 6 -reititin, joka tarjoaa hyvää suorituskykyä edullisempaan hintaan. Wi-Fi 6 on tällä hetkellä haluttu yhteyksissä, mutta ei ole helppoa löytää reititintä, jossa kyseisen ominaisuuden saisi jokaiselle kukkarolle sopivaan hintaan. Tässä kuitenkin on yksi sellainen. Laitteiden valmistajana Asus ymmärtää sen, että tarjolla on oltava kaikenlaisille kuluttajille sopivia laitteita, ei ainoastaan niille, joilla on varaa maksaa useita satoja euroja, saadakseen itselleen todella hyvän pelaamiseen soveltuvan reitittimen. Alhainen hinta näkyy ominaisuuksissa sekä väylissä, mutta esimerkiksi MU-MIMO sekä parentaalityökalut löytyvät myös tästä laitteesta.

Markkinoilla on tarjolla tietenkin monia muitakin reitittimiä, esimerkiksi TP-Linkiltä, joka on erittäin tunnettu reitittimien valmistaja. Mesh -reitittimet ovat tavallisessa kotikäytössä oikein riittäviä, ja niitä saa paljon edullisemmin kuin Wi-Fi 6 -reitittimiä. Joten jos kaistanopeutta ei tarvita pelaamiseen, ei edes kannata ruveta katselemaan kalleimmasta päästä olevia reitittimiä.

Nopean verkkoyhteyden lisäksi kannattaa pitää mielessä myös laitteen kantama sekä se, miten ja mihin laite sijoitetaan. Saako se olla kotona näkyvillä vai piilotetaanko se johonkin, missä se ei ole näkyvillä. Tarjolla on tänä päivänä tyylikkäämmän näköisiä reitittimiä verrattuna siihen, millaisia ne olivat esimerkiksi kymmenen vuotta sitten. Joten ennen kuin lähdet reititinkaupoille, mieti tarkasti sitä, millainen tarve sinulla on. Olisi ikävää huomata parin viikon käytön jälkeen, että reitittimen nopeus ei riitäkään omaan tai perheen tarpeeseen. Vertaile myös eri myyjien hintoja, sillä voit saada suurenkin alennuksen tuotteiden ollessa tarjouksessa.

Reititintä valittaessa kannattaa miettiä tarkasti sitä, millaista käyttöä varten sen hankkii. Onko sillä tarkoitus vain kattaa esimerkiksi viisihenkisen perheen normaali internetin käyttö vai onko tässä viisihenkisessä perheessä kaksi henkilöä, jotka pelaavat paljon netissä. Kun tällaiset asiat miettii etukäteen valmiiksi, on helpompi lähteä etsimään omaan tarkoitukseen sopivaa ja tarpeet täyttävää reititintä. Saatat nimittäin yllättyä siitä, kuinka paljon erilaisia vaihtoehtoja elektroniikkamyyjillä on reitittimistä tarjolla. Ja tässä tullaankin siihen, että miten valita tästä runsauden joukosta itselleen sopivin vaihtoehto. Siksi me olemme vertailleet neljää eri todella hyvää reititintä, jotta sinä säästyt siltä vaivalta. Niistä jokainen on joko tarkoitettu kovempaan käyttöön tai niissä on jotakin lisäominaisuuksia, mikä tekee niistä keskivertoa paremman. Tällä hetkellä haluttuja ovat Wi-Fi 6 -reitittimet, mutta ne ovat yleensä kalliita. Olemme kuitenkin löytäneet mukaan myös edullisemman vaihtoehdon, joka tarjoaa kuitenkin erittäin hyvän Wi-Fi 6:en.

Lue alta, mitä mieltä me olemme näistä reitittimistä ja vertaile niiden ominaisuuksia siihen, mitä itse olet hakemassa.