Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Paras sähköpotkulauta

Kuinka valita paras sähköpotkulauta?

Onko harkinnassa sähköpotkulaudan osto ja haluaisitkin ottaa selvää siitä, mikä sähköpotkulautamerkki johtaa tällä hetkellä markkinoita olemalla hinta ja laatusuhteeltaan se paras? Kokosimme alle hieman yleistä tietoa potkulaudoista, niiden valinnassa huomioon otettavista kriteereistä sekä tietenkin parhaat sähköpotkulaudat ja niiden välisen vertailun. Tämän artikkelin avulla löydät parhaan sähköpotkulaudan vastaamaan juuri sinun tarpeitasi.

Parhaat sähköpotkulaudat

Jotta valinnan tekeminen helpottuisi, olemme koonneet alle kattavan listan erilaisia sähköpotkulautoja.

Xiaomi Mijia M365

sähköpotkulauta Xiaomi Mijia M365

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Xiaomi Mijia M365 -sähköpotkulauta on yksi maailman myydyimmistä sähköpotkulaudoista – eikä suinkaan turhaan! Kyseessä on helposti kannettava ja kokoontaitettava, turvallinen sekä suuritehoinen sähköpotkulauta hyvään hintaan.

Xiaomi Mijia M365 tunnetaan pitkien matkojen taittajana, sekä lyömättömänä menopelinä maastosta riippumatta ilmatäytteisten renkaiden ansiosta. Pitkillä matkoilla apua tuo laudan ”cruise control” ominaisuus, jonka ansiosta nopeus pysyy tasaisena koko matkan ajan säästäen samalla akun varausta. Kyseinen sähköpotkulauta onkin testivoittaja lukuisten eri testien saralla, joihin sisältyy teknisen puolen lisäksi testejä myös muun muassa turvallisuudesta sekä käytännöllisyydestä.

Ninebot by Segway ES4

sähköpotkulauta Ninebot by Segway ES4

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Ninebot by Segway ES4 on yksi suosituimmista sähköpotkulaudoista vakaan ajon ja modernin ulkonäkönsä ansiosta. Etu- ja takaiskunvaimentimien ansiosta sähköpotkulaudalla matka taittuu myös hiekkateillä vaivattomasti ja mukavasti.

Ninebot by Segway eroaa yrityksen aikaisimmista malleista erittäin tehokkaan moottorinsa ansiosta. Myös laitteen alustaan on panostettu enemmän, jotta ajo tuntuisi entistäkin mukavammalta.

Tärkeää ottaa huomioon sähköpotkulaudalla ajettaessa

Sähköpotkulauta on parhaimmillaan nopea ja helppo kulkuväline niin kaupungissa, kuin myös sen ulkopuolella. Nopeuden ansiosta lautaa käytettäessä on kuitenkin otettava huomioon muut tienkäyttäjät, sekä asianmukainen turvavarustus kuten kypärä ja suojat.

Sähköpotkulaudalla on otettava huomioon myös liikennesäännöt, jotka onkin syytä opetella ennen sähköpotkulaudan käyttöönottoa.

Sähköpotkulauta lyhyesti

Tervetuloa liikkumisen uudelle aikakaudelle! Kuten jo nimikin kertoo, on sähköpotkulauta perinteisen potkulaudan sähköinen versio. Pieni, kevyt ja kompakti menopeli tarjoaa nopean liikkumistavan esimerkiksi kaupungeissa, ilman suurempaa huolta laitteen säilömisestä ja kantamisesta.

Miksi ostaa sähköpotkulauta?

  • Sähköpotkulauta vähentää huomattavasti työmatkakustannuksia.
  • Mahdollistaa rauhallisen matkailun ilman muita matkustajia
  • Helppous! Sähköpotkulaudan lataaminen voidaan suorittaa missä tahansa pistorasiassa niin töissä, kotona kuin vaikka mökilläkin. Hetken latauksen jälkeen sähköpotkulauta on jälleen valmiina seuraavaan matkaan
  • Sähkökäyttöisyytensä ja uudelleenladattavuutensa ansiosta vähentää päästöjä huomattavasti
  • Ei vaadi käyttäjältään juuri mitään – hyppää vain laudan päälle ja aja turvallisuutta noudattaen!

Sähköpotkulauta onkin siis oiva liikuntaväline lyhyille matkoille esimerkiksi kaupungissa. Menopeli on nopeasti kokoontaittuva ja lataus kestää useimmissa malleissa useita kymmeniä kilometrejä.

Mitä ottaa huomioon sähköpotkulaudan valinnassa?

Ennen varsinaisen ostopäätöksen tekemistä on hyvä ottaa huomioon muutamia sähköpotkulaudan ominaisuuksia.

Sähköpotkulaudan paino: Koska sähköpotkulaudan perusajatuksena on helpottaa liikkumista ja tehdä siitä kaikin puolin vaivatonta, on syytä kiinnittää huomiota myös sähköpotkulaudan painoon. Useimmat sähköpotkulaudat painavatkin noin 15 kiloa, mutta kevyempiä ja raskaampiakin vaihtoehtoja on tarjolla valtavasti.

Huippunopeus: Suomen tieliikennelaen takia sähköpotkulautojen teho saa olla enimmillään 1 000W, ja huippunopeus yltää parhaimmillaan 25 km/h. Tätä suurempia huippunopeuksia sähköpotkulaudoista ei siis löydy.

Toimintasäde: Toimintasäteellä tarkoitetaan matkaa, jonka sähköpotkulauta kykenee kulkemaan täydellä latauksella. Normaaleilla sähköpotkulaudoilla toimintasäde rajoittuu noin kymmeneen kilometriin, kun taas suuritehoisten sähköpotkulautojen toimintasäde voi olla jopa 20–30 kilometriä yhden latauksen voimin. Toimintasäde onkin yksi tärkeä tekijä etenkin niille, jotka vaativat sähköpotkulaudaltaan suurien matkojen taittamista.

Toimintasäteeseen vaikuttavat kuitenkin lukuisat ulkoiset tekijät, kuten käyttäjän paino sekä sähköpotkulaudan käyttöympäristö.

Sähköpotkulaudan kantavuus: Ennen ostopäätöksen tekemistä on sähköpotkulaudan valinnassa otettava huomioon myös laudan kantavuus. Kantavuudella tarkoitetaan käyttäjän painorajaa, jonka puitteissa matkanteko on vielä turvallista ja mukavaa. Painorajat liikkuvat merkistä ja mallista riippuen useimmiten noin 100–150 kilogramman välillä.

Mobiilisovellus: Osassa sähköpotkulaudoista on saatavilla mobiilisovellus, josta käyttäjän on mahdollista tarkastella kuljettuja matkoja, asetuksia sekä muun muassa akun tilaa Bluetoothin välityksellä. Markkinoiden parhaat mobiilisovellukset löytyvät tällä hetkellä Xiaomin sekä Ninebotin sähköpotkulaudoista.

Sähköpotkulaudan renkaat: Sähköpotkulaudoissa käytetään pääasiassa joko pieniä tai suuria polyuretaani ja täyskumirenkaita, tai vaihtoehtoisesti suuria ilmatäytteisiä renkaita.

Pienten polyuretaani- tai täyskumirenkaiden hyvinä puolina voidaan pitää niiden huoltovapautta; esimerkiksi renkaiden puhkeamisesta tai täyttämisestä ei tarvitse huolehtia. Huonoja puolia näillä pienillä renkailla on kuitenkin merkittävä tärinä epätasaisilla alustoilla, suuren vierintävastuksen aiheuttama akun kuluminen sekä huono pito liukkaalla alustalla.

Suuret polyuretaani- tai täyskumirenkaat tunnetaan myös huoltovapaudestaan. Suuret renkaat tarkoittavat myös pientä vierintävastusta, jolloin sähköpotkulaudan akun kesto paranee huomattavasti. Kuten pienissäkin täyskumi- tai polyuretaanirenkaissa on suurissa renkaissa havaittavissa tärinää ja huonoa pitoa liukkailla alustoilla.

Suurten ilmatäytteisten renkaiden hyviä puolia ovat muun muassa tärinän vähäisyys, pieni vierintävastus sekä asianmukainen pito liukkaillakin alustoilla. Huonona puolena ilmatäytteisissä renkaissa voidaan kuitenkin pitää niiden huoltotarvetta; ilmatäytteiset renkaat vaativat täytön aika ajoin, eikä ilmatäytteisen renkaan räjähtäminenkään ole suinkaan epätavallista.

Latausaika: Latausaika kannattaa ottaa sähköpotkulaudan valinnassa huomioon, mikäli tarkoituksena on kulkea pidempiä matkoja. Latausaika saattaa vaikuttaa esimerkiksi siihen, ehtiikö laudan akku latautua täyteen työpäivän aikana.

Varaosat: Vaikka useimmat sähköpotkulaudat ovatkin kestäviä ja laadukkaasti rakennettuja, kannattaa ostosta tehdessä ottaa huomioon myös mahdollisten varaosien saatavuus. Ajan mittaan esimerkiksi jarrupalat sekä renkaat kuluvat, ja toisinaan ne joudutaan vaihtamaan esimerkiksi kaatumisen takia. Tämän takia kannattaakin hankinnassa ottaa huomioon lauta ja merkki, jolle löytyy varaosia helposti.

Jarrut: Kuten polkupyörissäkin, myös sähköpotkulaudoissa on saatavilla erilaisia jarruja. Laadukkaat sähköpotkulaudat on varusteltu useimmiten moottorin jarrun lisäksi tehokkailla levyjarruilla, joiden ansiosta jarruttaminen on tehokasta ja turvallista.

Myös mahdollinen rumpujarru moottorijarrun lisänä on hyvä lisävaruste tuomaan turvallisuutta sähköpotkulaudalla ajamiseen.

Saatavilla on myös sähköpotkulautoja, joiden lisäjarruna toimii takalokasuoja, kuten perinteisissä potkulaudoissa. Takalokasuojan jarrun teho ei kuitenkaan ole paras mahdollinen, jolloin jarruttaminen voi pahimmillaan aiheuttaa vaaratilanteita.

Joissain sähköpotkulautamalleissa moottorijarrun käyttäminen lataa laudan akkua, jolloin moottorijarrun käyttäminen on suotavaa. Nopeisiin pysähdyksiin kannattaa puolestaan käyttää nopeaa ja tehokasta käsijarrua.