Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

paras tabletti kotikäyttöön

Paras tabletti 2022

Tabletit tunnetaan pieninä tietokoneina erittäin kompaktissa koossa. Niiden ulkomuoto, rakenne sekä keveys tekevät niistä erinomaisen lisälaitteen niin töiden, kuin esimerkiksi koulutehtävien tekemiseen.

Hyvä tabletti toimii niin töiden tekemiseen, kuin myös viihdetarkoituksiin esimerkiksi elokuvan katselemista varten. Mitkä ovat tämän hetken parhaimmat tabletit, ja millaisia eroja niissä on? Listasimme alle kattavan listan tunnetuimmista tableteista näiden hyvine sekä huonoine puolineen.

Testissä parhaat tabletit

iPad Pro 11

iPad Pro 11

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Uudessa iPad Prossa on upea, reunasta reunaan ulottuva Liquid Retina -näyttö, sekä ammattilaistason kamerat. iPadin A12Z Bionic- siru avustaa tehokkuutta vaativien tehtävien tekemisessä ja soveltuu myös grafiikaltaan vaativien pelien pyörittämiseen. Testivoittajan aseman lukuisissa eri testeissä lunastanut iPad Pro 11 on laadultaan ja toiminnallisuudeltaan nimensä mukaisesti pro.

iPad Air 4 (2020)

iPad Air 4

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Applen uusi iPad Air on monipuolisempi kuin koskaan. Upean 10,9 tuuman Liquid Retina- näytön ansiosta käytössäsi on laaja väriskaala ja uskomaton tarkkuus. A14 Bionic- siru sekä Neural Engine tarjoavat käyttäjälle tehoa aina videoiden editoimisesta pelaamiseen ja töiden tekemiseen.

Samsung Galaxy Tab S7 Plus

Samsung Galaxy Tab S7 Plus paras

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Samsungin Galaxy Tab S7 Plus ei ole parempi ainoastaan suuren 12,4 tuumaisen näyttönsä ansiosta sen sisältäessä huipputeknologiaa helpottamaan muun muassa pelaamista sekä työntekoa. Näytön 120 Hz:n virkistystaajuus antaa huiman etulyöntiaseman nopeutta vaativissa peleissä samalla parantaen myös tabletin käyttäjän yleistä katselukokemusta. Näytön ansiosta selaaminen sekä esimerkiksi elokuvien katseleminen onkin miellyttävämpää kuin koskaan.

iPad Mini

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Pienen kokonsa ansiosta suuren suosion saavuttanut iPad Mini sopii täydellisesti etenkin paljolti kannettavaksi tabletiksi. Vain hieman yli 300 g painava tabletti vastaa kuitenkin suorituskyvyltään täysikokoista tablettia, näytön ollessa kuitenkin vain 7,9 tuumaa.

Huawei MatePad T8

Huawei MatePad T8

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Täydellinen tabletti elokuvien, sarjojen ja e-kirjojen selailemiseen. Tabletin tehokas ja edistyksellinen 8-ytiminen piirisarja takaa nopean prosessoinnin ja uskomattomat tehot. Pitkäkestoisen 5100 mAh:n akun ansiosta Huawei MatePad T8:n akku kestää uskomattoman kauan; jopa 12 tuntia videoita tai nettisurffailua putkeen!

Tabletit ja lisälaitteet

Tabletteihin on saatavilla lukuisia lisälaitteita aina langattomista näppäimistöistä hiiriin, kyniin sekä jalustoihin. Tabletteihin kiinnitettävät langattomat näppäimistöt toimivat niin näppäimistönä kuin myös suojana tabletin etu-, sekä takapuolelle, jolloin tabletti voidaan sujauttaa kätevästi laukkuun tai reppuun ilman huolta näytön naarmuuntumisesta. Myös tabletteihin yhdistettävät kynät auttavat esimerkiksi muistiinpanojen tai taiteen tekemisessä.

Tabletin valinnassa kannattaakin siis ottaa huomioon myös mahdolliset valmistajan valmistamat lisälaitteet kyseiselle mallille. Kaikkiin tablettimalleihin ei esimerkiksi ole saatavilla kynää, tai langatonta näppäimistöä tämän hankaloittaen runsaasti suurien ja tarkkuutta vaativien töiden tekemistä.

Android vaiko Applen iOS- käyttöjärjestelmä?

Merkittävimmät erot Android- tabletin sekä iPadin välillä ovat käyttöjärjestelmässä. Tablettivalmistajista muun muassa Samsung, Lenovo, Microsoft, HP sekä Huawei käyttävät kaikki Googlen kehittämää Android- käyttöjärjestelmää siinä, missä Applen tuotteista löydämme ainoastaan tutun ja turvallisen Applen oman iOS- käyttöjärjestelmän.

Applen iOS- käyttöjärjestelmän etuja on se, että se on täydellisesti integroitu Applen iPadien kanssa, jolloin järjestelmän helppokäyttöisyys ja käyttömukavuus paranevat entisestään. Applen käyttöjärjestelmän päivitykset on myös useimmiten heti saatavilla useimmille laitteille, eikä näin turhaa odottelua ole.

Android- käyttöjärjestelmän etuja on käyttöjärjestelmän loputon muokkaaminen oman maun ja tarpeiden mukaiseksi. Käyttäjän on mahdollista muokata käyttöjärjestelmä visuaalisesti juuri sellaiseksi kuin haluaa. Useimpiin Android- käyttöjärjestelmällä toimiviin tabletteihin on myös mahdollista lisätä muistikortti lisäämään tabletin kokonaismuistin tilaa.

Kuinka tiedät, miten valita käyttöjärjestelmä? Useimmiten tabletin käyttöjärjestelmäksi kannattaa valita sama, kuin tämänhetkisessä puhelimessa tai tietokoneessa. Näin esimerkiksi sovellukset, valokuvat, videot, pelit sekä yhteystiedot synkronoituvat automaattisesti, eikä pelkoa laitteiden toimimattomuudesta keskenään ole. Tällöin sinun ei myöskään tarvitse huolehtia uuden käyttöjärjestelmän ja uusien ominaisuuksien opettelusta.

Mitä ottaa huomioon testien tablettien vertailussa

Koko. Näyttöjen koot vaihtelevat aina kuudesta tuumasta yli kahteentoista tuumaan. Mitä suurempi näyttö, sitä enemmän tabletti kokonaisuudessaan painaa. Näytön valinnassa tulisi harkita tabletin käyttöä; tuleeko tabletti esimerkiksi videoiden ja kuvien muokkaamiseen, vaiko ainoastaan aikakausilehtien ja pelien pelaamiseen?

Suoritin. Suuremmat tabletit omaavat usein suuremmat ja tehokkaammat prosessorit, mutta kuluttavat samalla huomattavasti enemmän akkua. Valitse tabletilla suoritettaviin töihin nähden sopiva prosessori.

Tallennustila. Useimmissa tableteissa tallennustila sijoittuu 8–64 Gt:n väliin kuitenkin kalliimpien tablettien sisältäessä tallennustilaa jopa 1 Tt asti. Tallennustilan määrä vaikuttaa kuitenkin rajusti tabletin hintaan, joten ota tämä huomioon budjettia laskiessasi. Joihinkin tabletteihin on mahdollista myös ostaa lisävarusteena ylimääräinen muistipaikka, jolloin tallennustilaa saa käyttöönsä reilusti enemmän hieman huokeampaan hintaan.

Portit. Useimmissa tableteissa on sisäänrakennettuna kuulokeliitäntä, sekä USB- portti. Kaikissa tableteissa, kuten esimerkiksi Applen iPadeissa USB- porttia ei kuitenkaan löydy. Harkitse siis tarkkaan, miten haluat siirtää tiedostoja tabletilta sekä tabletille.

Akun kesto. Useimmissa valmistajien malleissa akku kestää noin kymmenen tuntia.