Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Tehosekoitin vertailu | Paras blenderi 2022

Tehosekoittimet ovat yksi tämän hetken suosituimmista keittiökoneista. Laadukas tehosekoitin on monikäyttöinen ja helpottaa arjen ruoanlaittoa huomattavasti. Blenderin avulla syntyvät hetkessä ruoat raikkaista pirtelöistä helppoihin sosekeittoihin. Vertailemme alla tämän hetken parhaita tehosekoittimia, jotta sinäkin voit löytää testivoittajien joukosta juuri sinun keittiöösi parhaiten sopivan mallin.

Bosch SilentMixx MMB65G5M

Bosch SilentMixx MMB65G5M

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Bosch SilentMixx MMB65G5M on yksi markkinoiden suosituimmista malleista. Se on huomattavasti testien muita malleja hiljaisempi käyttää, mikä tekee siitä hyvän vaihtoehdon kerrostaloasumiseen tai lapsiperheille. Tämä tehosekoitin on hinnaltaan vertailtavien mallien keskiluokkaa, mutta yksi testien tilavimmista perusblendereistä. Suuremman kokonsa takia tämä 2.3 litran säiliön sisältävä Bosch tehosekoitin on erityisen hyvä valinta isompiin kotitalouksiin. 

Sen 800 Watin teho, tekee siitä monikäyttöisen ja luotettavan valinnan ostajalle, joka arvostaa kestävyyttä ja helppokäyttöisyyttä. Sen lasinen ThermoSafe säiliö soveltuu sekä kuumien että kylmien juomien ja keittojen valmistukseen. Tämä Bosch tehosekoitin on helppo pitää puhtaana irrotettavan terän ja astianpesukoneen kestävän säiliönsä takia. Siinä on kolme eri nopeustasoa, pulssitoiminto, sekä valmiit ohjelmat jäänmurskaukseen ja smoothieiden valmistamiseen. Lasisen säiliönsä takia tämä tehosekoitin on muita malleja painavampi, mikä tekee siitä vaikeamman siirtää paikasta toiseen. Kaiken kaikkiaan suosittelemme tätä Bosch SilentMixx MMB65G5M tehosekoitinta kaikille, jotka etsivät tilavaa ja hiljaista mallia monipuoliseen ruoanlaittoon.

Arvosana: 4/5

SMEG BLF01

SMEG BLF01

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Tämä Smeg tehosekoitin on tyylikäs perusmalli, joka loistaa monikäyttöisyydellään. Smeg tunnetaan tyylikkäästä retrohenkisestä muotoilustaan ja tämäkin tehosekoitin on saatavilla upeissa eri värivaihtoehdoissa. Tehokas 800 Watin moottori tekee tästä tehosekoittimesta hyvän vaihtoehdon aktiiviseen keittiöön, sillä sen tehot riittävät hyvin kaikkiin peruskeittiön tarpeisiin. Neljä eri nopeustasoa, yhdessä pulssitoiminnon, sekä jäänmurskaukselle ja smoothieille tarkoitettujen ohjelmien kanssa, varmistavat tämän blenderin monikäyttöisyyden. Smeg BLF01 tehosekoittimessa on 1.5 litran säiliö, joka on vertailun keskitasoa, ja se sopii hyvin monen kokoiseen kotitalouteen. Säiliö on valmistettu BPA vapaasta tritaanista ja kestää maksimissaan +70 asteista nestettä. 

Tässä tehosekoittimessa on liukumista estävät kumijalat ja turvakatkaisu, mitkä tekevät siitä oivan valinnan myös lapsiperheelle. Tämän blenderin varustukseen kuuluu 45 ml mittalasi ja helppokäyttöinen kansi, joka mahdollistaa aineiden lisäyksen ilman että kantta tarvitsee avata. Siinä on myös irrotettavat terät mikä helpottaa laitteen puhtaana pitoa. Kaiken kaikkiaan tämä Smeg blenderi on yksi vertailun hintavammista vaihtoehdoista, mutta sen upea muotoilu, menestys testeissä, sekä monikäyttöisyys tekevät siitä hyvän valinnan monenlaisiin talouksiin.

Arvosana: 4/5

KitchenAid Classic 5KFC3516

KitchenAid Classic 5KFC3516

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

KitchenAid Classic tehosekoitin on halpa ja helppokäyttöinen malli, joka soveltuu erityisesti pienempiin kotitalouksiin. Se on kooltaan tämän vertailun pienin ja sopii parhaiten kastikkeiden ja majoneesien valmistamiseen, tai pienempien talouksien ruoanlaittoon. Tämän tehosekoittimen säiliö on tilavuudeltaan 0.83 litraa ja se on valmistettu BPA vapaasta muovista, jonka voi pestä astianpesukoneessa. Muotoilultaan tämä tehosekoitin on helppokäyttöinen hyvän kahvan ja kaatonokan ansiosta. Vaikka tämä KitchenAid Classic on vertailun muita tehosekoittimia yksinkertaisempi, se sisältää 2 nopeustasoa ja pulssitoiminnon, sekä soveltuu myös jäänmurskaukseen. On kuitenkin hyvä huomata, että tämä blenderi on teholtaan vain 240 W, minkä takia se ei sovellu suurempien ruokamäärien valmistukseen. Tämä tehosekoitin on hyvä valinta pieneen talouteen tai ostajalle, joka haluaa huokean ja yksinkertaisen perusblenderin. Kompaktin kokonsa takia tämä tehosekoitin on myös helppo käyttää ja säilyttää pienessäkin keittiössä.

Arvosana: 3/5

Philips Avance Collection HR3653

Philips Avance Collection HR3653

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Philips Avance Collection HR3653 tehosekoitin on moderni testivoittaja ja tämän vertailun tehokkain blenderi. Sen klassinen muotoilu yhdistyy nopeaan ja tehokkaaseen käyttökokemukseen. Tämän blenderin 1400 Watin teho on vertailun paras ja mahdollistaa sen käytön myös erittäin kovien raaka-aineiden kanssa. Sen 2.2 litran säiliö soveltuu isommankin perheen käyttöön ja on valmistettu tritaanista, mikä yhdistää lasia kevyemmän painon erinomaiseen kestävyyteen. Blenderin ProBlend 6 3D -tekniikka varmistaa aineiden aikaisempaa paremman sekoittumisen. Tämä tehosekoitin on helppo puhdistaa ja sen irrotettavat osat voi pestä astianpesukoneessa. Siinä on neljä nopeustasoa, pulssitoiminto ja smoothie-pikaohjelma. Sen erityisominaisuuksiin kuuluvat automaattinen virrankatkaisu, integroitu johdon säilytys ja LED-näyttö. Kaiken kaikkiaan Philips Avance Collection HR3653 tehosekoitin on erinomainen valinta monikäyttöisyytensä ja tehokkuutensa ansiosta. Se on moderni ja helppokäyttöinen valinta, joka soveltuu kaikenlaisiin kotitalouksiin.

Arvosana: 5/5

Mihin kannattaa kiinnittää huomiota tehosekoitinta valitessa?

  1. Teho

Yleisesti saatavilla olevien tehosekoittimien tehot vaihtelevat keskimäärin 500 W ja 1000 W välillä. Tehokkaammat mallit soveltuvat paremmin kovempien raaka-aineiden hienontamiseen, kun taas keittojen ja mehujen sekoittamiseen riittää hyvin matalamman tehon blenderi. Tehokkain blenderi ei kuitenkaan ole yksiselitteisesti se paras, vaan yhdessä moottorin tehon kanssa tehosekoittimen suorituskykyyn vaikuttavat myös sen muotoilu ja terien kestävyys.

  1. Tilavuus

Etsitkö tehosekoitinta lapsiperheelle, vai yhden hengen talouteen? Tehosekoitinta valitessa kannattaa kiinnittää huomiota sen säiliön tilavuuteen. Pienemmät, tilavuudeltaan alle litran mallit, sopivat erinomaisesti yksinasuvalle tai esimerkiksi kastikkeiden valmistukseen ja yrttien hienontamiseen. Isommissa malleissa säiliön koko on usein yli kaksi litraa, ja ne soveltuvat paremmin isompiin perheisiin tai suurempien ruokamäärien valmistamiseen. Tässä testissä vertailemme useamman eri kokoluokan tehosekoittimia.

  1. Materiaali

Tehosekoittimia voi nyt ostaa monista eri materiaaleista valmistettuina. Yleisimmät mallit sisältävät joko perinteisen lasi- tai muovikulhon, mutta markkinoilta löytyy myös metallista ja erityisvalmisteista, kuten tritaanista, valmistettuja malleja. Sisustustietoista ostajaa saattaa myös kiinnostaa, että materiaali voi myös vaikuttaa eri värivaihtoehtojen saatavuuteen.