Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Tekstiilipesuri testivoittaja

Tekstiilipesuri testivoittaja 2022 | Pesurit vertailussa

Parhaat tekstiilipesurit

Kärcher Puzzi 8/1 C

Kärcher Puzzi 8/1 C

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Kärcher on erittäin tunnettu brändi niin tekstiilipesureiden kuin muidenkin puhdistusvälineiden johtavana merkkinä. Kärcher Puzzi 8/1 C on ammattikäyttöön soveltuva sopien kuitenkin myös vaativiin kotitalouksiin, ja se onkin usein tavattu testien testivoittajana.

Kärcher SE 6.100

Kärcher SE 6.100

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Kärcher SE 6.100 tekstiilipesuri syväpuhdistaa kodin matot, sohvat, penkit sekä muut tekstiilistä valmistetut huonekalut. Painehuuhtelulla toimiva tekstiilipesuri jättää kangaspinnat raikkaaksi ja puhtaiksi.

Bissell SpotClean 5207

Bissell SpotClean 5207

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Bisell SpotClean on yksi markkinoiden parhaimmista, keskitason tekstiilipesureista. Laitteen pienen ja kevyen koon ansiosta sitä on helppo kantaa ja liikutella niin kodin, kuin esimerkiksi auton sisällä.

Kärcher SE 4001 Plus

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Kärcher SE 4001 Plus -tekstiilipesurilla puhdistat tehokkaasti ja vaivattomasti niin sohvat, matot, auton penkit kuin esimerkiksi patjatkin. SE 4001 Plus -tekstiilipesuri toimii vaivattomasti myöd vesi-imurina.

Bissell Stain Eraser tekstiilipesuri

Bissell Stain Eraser

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Stain Eraser Cordless Spot Cleaner puhdistaa pinttyneemmätkin tahrat milloin ja mistä tahansa. Laitteen johdottomuuden ansiosta se on helppo kuljettaa mihin tahansa aina autosta kodin pienimpiin nurkkiin.

Laitteen Litium – akussa kestää käyttöaikaa 15 minuuttiin noin neljän tunnin latauksella.

Kärcher SE 2 CAR

Kärcher SE 2 CAR

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Kärcher SE 2 CAR -tekstiilipesurilla huonekalujen ja muiden tekstiilien puhdistaminen sujuu helposti ja huolella. Kaksoisvesisäiliö, isot painikkeet sekä helppo kääntölukitus tekevät laitteen käytöstä erittäin helppoa. Kärcher SE 2 CAR suihkuttaa pesuaineen tekstiilin kuituihin ja imee paineella likaveden erilliseen likavesisäiliöön. Tuloksena siis puhtaita tekstiilejä ilman turhaa kastumista.

Ströme T203

Ströme T203

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Strömen tekstiilipesuri syväpuhdistaa kodin tekstiilit nopeasti ja vaivattomasti. Soveltuu etenkin lemmikki- ja lapsiperheisiin, jossa tekstiilien likaantuminen on arkipäivää. Strömen erillinen puhdasvesisäiliö on helppo tyhjentää.

Lavor GBP20

Lavor GBP20

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Tekstiilien puhdistus onnistuu huolella Lavor GBP20 tekstiilipesurin ansiosta. Pesurin jopa 20 l säiliöt takaavat myös suurten pintojen puhdistuksen.

Testien parhaat tekstiilipesurit

Tekstiilipesuri puhdistaa nopeasti ja vaivattomasti niin sohvat, nojatuolit, auton penkin sekä muut kangasverhoilut. Tekstiilipesurin avulla pidätkin siis suuret huonekalut puhtaina ja ylläpitosiivous onnistuu huolettomasti. Tekstiilipesurin käyttö ei vaadi entuudestaan kokemusta tai koulutusta, vaan tekstiilien pesun suorittaminen onnistuu lähes keneltä tahansa käyttöohjeita noudattamalla. Alta löydät testien parhaat tekstiilipesurit, sekä yleistä tietoa tekstiilipesureista.

Tekstiilipesurien toimintaperiaate

Kuinka tekstiilipesurit toimivat? Tekstiilipesurit on suunniteltu kodin pehmeiden pintojen puhdistukseen siinä, missä esimerkiksi höyrypuhdistin on suunniteltu koville kuumuutta ja höyryä kestäville pinnoille.

Tekstiilipesuri perustuukin siis painehuuhteluperiaatteeseen, jossa putkesta suihkutetaan puhdistusta kaipaavan materiaalin pesuaine ja vesi samalla putken imuroidessa ylimääräisen kosteuden ja lian likavesisäiliöön. Kyseinen pesu tapahtuu kuitenkin nopeasti, jolloin puhdistettava materiaali ei pääse kastumaan syvälle. Pesurit soveltuvatkin siis lähes kaikille pinnoille, jotka kestävät kevyen pintakosteuden

Höyrypesurista tekstiilipesuri eroaa merkittävästi sen monipuolisuuden takia. Höyrypesurin irroittaessa likaa vain tekstiilin pinnalta, painehuuhteluperiaatteella toimiva tekstiilipesuri irrottaa lian syvemmältä tekstiilin kerroksista. Tällöin tekstiilipesuri poistaa esimerkiksi pölyt myös syvältä tekstiilin kerroksista, jättäen pestävät pinnat raikkaiksi ja pölyttömiksi.

Painepesuriin verrattuna tekstiilipesuri on myös huomattavasti hellävaraisempi erilaisille tekstiileille. Painepesurilla pestäessä myös vedenkulutus on runsaampaa, eikä pestävää pintaa saada pintakuivaksi samalla laitteella.

Tekstiilipesurilla pinnat puhtaaksi

Tekstiilipesurin toimintaperiaatteen ansiosta puhdistus onnistuu huomattavasti syvemmältä tekstiilin kuiduista. Perinteisillä tavoilla puhdistettaessa pesu on useimmiten hyvin pintapuolista, jolloin pinnan alla olevat kerrokset eivät puhdistu lähes lainkaan.

Toimimattomilla ja väärillä puhdistustavoilla myös tekstiilin pinta saattaa vaurioitua ja jäädä entistä huonomman näköiseksi.

Mitä ottaa huomioon tekstiilipesurin valinnassa

Tekstiilipesurin valintaan vaikuttaa lukuisia asioita, kuten esimerkiksi käyttötarve, budjetti sekä laitteen koko ja käytännöllisyys. Muita valintaan vaikuttavia asioita ovat muun muassa säiliöiden koko, laitteen kokonaispaino, mukana tulevat suuttimet sekä laitteen yleinen muotoilu.

Säiliöiden tilavuus vaikuttaa kokonaisvaltaisesti pesutulokseen ja siihen, millaisille pinnoille laite on ensisijaisesti suunniteltu. Pienillä säiliöillä varustettu tekstiilipesuri on kevyt ja helppo liikutella, mutta ei sovellu suurien pintojen pesuun säiliöiden täyttyessä liian nopeasti.

Myös laitteen kokonaispainolla on merkitystä. Painava, yli 10 kg tekstiilipesuri on hankalasti liikuteltavissa tai siirreltävissä esimerkiksi asunnon kerroksesta toiseen. Mikäli tekstiilipesurilta siis kaipaakin säiliötilavuutta enemmän laitteen liikuteltavuutta, on hyvä panostaa pienisäiliöiseen ja yleisesti kevyeeseen laitteeseen.

Tekstiilipesurin käyttökohteisiin lukeutuvat muun muassa:

  • Sohvat
  • Matot
  • Auton istuimet
  • Verhot
  • Patjat
  • Tuolit
  • Pehmusteet
  • Kokolattiamatot