Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Paras vaatehöyrystin

Testien paras vaatehöyrystin

On hetkiä, jolloin silitysraudan käyttäminen tulee liian epäkäytännölliseksi, tai siihen ei vain yksinkertaisesti ole tarpeeksi aikaa. Jotkin erikoisvaatteet taas vaativat muuten vain roikutettuna höyrystämistä silittämisen sijaan, ja melkein kaikki takit ovat kokonaan silityskelvottomia. Silittäminen perinteisin keinoin ei aina ole paras vaihtoehto, ja hyvä höyrystin onkin helppo tapa pitää mikä tahansa vaatekappale hygieenisenä, sillä lämmin vesihöyry tappaa useimmat bakteerit, ja höyrystämällä voidaan helpottaa joidenkin tahrojen irrottamista. Vaatehöyrystin poistaa kuuman höyryn avulla ryppyjä. Se soveltuu erilaisille tekstiileille, myös herkille materiaaleille. Vaatteita voi myös raikastaa kuumalla höyryllä, joten sillä saa vaatteista pois esimerkiksi hien, muiden hajuhaittojen ja tupakan hajua.

Höyrystimen käyttö ei myöskään vaadi silitysraudan käyttämistä, saati säilyttämistä. Vaatehöyrystin lämpenee käyttökelpoiseksi nopeammin kuin yksikään silitysrauta, ja usein rypyt, joita vaatteissa ilmenee, ovat aiheutuneet pesun jälkeisestä säilytyksestä. Parhaimmillaan höyryttämisellä saadaan kangas kosteaksi ja lämpimäksi, jolloin sitä voi venyttää ja tasoitella mielin määrin, antaen loppusilauksen vaatteelle kuin vaatteelle. Joidenkin laitteiden mukana tulee erilaisia päitä, kuten kangasharja paksuille ja höyrysuojus aroille kankaille sekä telineitä vaatteiden ripustamiseen, tai peräti ovikoukku, johon henkarissa roikkuva vaate voidaan ripustaa höyryttämisen ajaksi.

Testien parhaat vaatehöyrystimet

Tefal Access Steam Minute DT7000

Tefal Access Steam Minute DT7000

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Soveltuu esimerkiksi yksittäisten vaatekappaleiden nopeaan siistimiseen ja raikastamiseen.

Tefalin kohtuuhintainen vaatehöyrystin, jossa nopea käyttövalmiusaika, höyrysuojus arkojen materiaalien hoitoa varten, sekä mukaan tuleva ripustuskoukku esimerkiksi oveen laitettavaksi. Tämä höyrystin sopii pikaiseen freesaamiseen ja siistimiseen, sekä myös esimerkiksi nopeaan yksittäisten ryppyjen poistoon. Vesisäiliö on helppokäyttöinen, se irrotetaan täytön ajaksi ja sitten kiinnitetään takaisin. Tuotteesta löytyy myös kokonaan erillinen virtakytkin, jolloin se voidaan kytkeä turvallisesti päälle ja pois koskematta itse pistokkeeseen. Kevyt rakenne ja laitteen muotoilu tekevät käyttökokemuksesta helpon ja miellyttävän, jolloin varsinkin kevyet tekstiilit on todella nopeasti hoidettua höyryttimellä.

Kääntöpuolena, jos vaatteita tarvitsee samanaikaisesti silittää useampi, voi vesisäiliön koko olla rajoittava, ja sitä joutuukin käydä täyttämässä välillä. Vaatteet kannattaa myös laittaa valmiiksi helposti roikkumaan melko matalalle, sillä kurottaessa hyvin kauan käsi voi väsyä asentoon. Johto on tässä laitteessa, kuten monissa muissakin vastaavissa melko lyhyt, joten on suositeltavaa pitää joko vaatteet lähellä pistorasiaa, tai vaihtoehtoisesti jatkojohtoa laitetta käytettäessä. Kuuma höyry on myös helposti omassa kädessä, mikäli ei ole varovainen laitetta käytettäessä, ja lapsien tulisikin käyttää laitetta valvotusti.

Philips Steam&Go GC363

Philips Steam&Go GC363

Hyvät Puolet:

Huonot Puolet:

Täydellinen vaatehöyrystin sinulle, joka haluat nopeasti poistaa ryppyjä vaatteistasi. Kätevän suunnittelun ansiosta voit helposti pakata höyrystimen mukaan matkalle.

Höyrystimen mukana tulee kolmen metrin pituinen johto käytön helpottamiseksi. Tuotteeseen sisältyy myös kätevä lämpöhansikas, jolla on helpompaa työstää paksummista materiaaleista höyry läpi, näin saaden poistettua kaikki rypyt silti ollen turvassa mahdollisilta palovammoilta. Laite on hieman muita tehokkaampi kaikin tavoin, jolloin myös sen käyttöönotto on hitaampaa. Tämä kestää noin minuutin olosuhteitten mukaan. Laite on myös hieman painavampi kuin osaa odottaa, mutta sen koko on silti käytännöllinen mukaan pakattavaksi.

Philips Steam&Go on siitä hyödyllinen, että sitä voidaan käyttää sekä pysty- että vaakatasossa. Tämä tekee höyrystimestä monipuolisemman ja se pääsee ryppyihin käsiksi paremmin, mukaan lukien vaikeampiin silitettäviin paikkoihin kuten esimerkiksi hihansuihin tai kauluksiin. Laitteessa on myös SmartFlow-levy, joka takaa erinomaisen silitystuloksen, sillä sen optimaallinen höyrytys lämmittää samalla höyrylevyn ja näin ollen pitää lämpötilan kaikkina aikoina turvallisella tasolla. Höyrystin on hellävarainen vaatteille, mutta vesihöyryn kuumuus on oivallinen käytettäväksi myös epämiellyttävien hajujen poistamiseen vaatteista. Jopa pesemättömien vaatteiden raikastus onnistuukin käden käänteessä poistaen 99,9 % bakteereista, joihin höyry pääsee vaikuttamaan.

Höyrypuhdistaminen on yksi parhaita keinoja vaatteiden ja muiden tekstiilien ylläpitämiseen. Höyryttämisellä voit helposti säästää rahaa ja tarjota vaatteillesi turvallisemman, hellävaraisemman viimeistelyn. Helppo ja nopea ryppyjen poistaminen ja upea viimeistely vaatteisillesi takaa tekstiiliesi raikkauden, ajankohdasta riippumatta.

5 syytä omistaa vaatehöyrystin

  • Höyrystimen käyttö pidentää vaatteidesi käyttöikää. Höyrystin poistaa rypyt vaatteistasi hellävaraisesti. Kun käytät höyrystintä pesujen välissä, kestävät vaatteesi parempana pidempään. Voi käyttää kaikille tekstiileille, jotka kestävät silittämistä. Käytä höyrystintä kaikkeen vaatteista, pöytäliinoihin ja verhoihin. Kannettavat vaatehöyrystimet, joissa on pitkä johto ovat helppoja käyttää ympäri asuntoa.
  • Käytännöllisempiä pysty- ja vaakasuoran höyryttämisen ansiosta. Kannettava höyrystin mahdollistaa erilaisten tekstiilien käsittelyn kotonasi eri paikoissa. Höyrystä vaatteesi esimerkiksi henkarissa – helppoa ja nopeaa.
  • Raikasta vaatteesi ilman pesua ja kemikaalisia aineita. Vaatehöyrystin on saastuttamaton tapa raikastaa tekstiilisi käyttämällä vain vettä ja lämpöä. Hyvä höyrystin poistaa hajun ja tappaa 99.9 % bakteereista. Höyrystin ei ainoastaan estä silityksestä aiheutuvia riskejä bakteereista, mikä auttaa eliminoimaan hajua.
  • Voi käyttää kaikille tekstiileille, jotka kestävät silittämistä. Käytä höyrystintä kaikkeen vaatteista, pöytäliinoihin ja verhoihin. Kannettavat vaatehöyrystimet, joissa on pitkä johto ovat helppoja käyttää ympäri asuntoa. Käytännöllisempiä pysty- ja vaakasuoran höyryttämisen ansiosta. Kannettava höyrystin mahdollistaa erilaisten tekstiilien käsittelyn kotonasi eri paikoissa. Höyrystä vaatteesi esimerkiksi henkarissa – helppoa ja nopeaa.
  • Pieni ja helppo varastoida. Kompakti design tekee höyrystimen varastoimisesta ja kuljetuksesta helppoa. Ota se mukaasi lomalle ja vältä ryppyiset vaatteet loman aikana.

Vaatehöyrystimen kehitys

Vaatehöyrystimet ovat olleet ammattitasolla vaatekaupoissa jo pitkään käytössä. Näissä on ollut yleisesti käsiversioihin verrattuna paljon suuremmat vesisäiliöt, ne ovat olleet raskaita ja pyörien päällä, ja järjestelmän kokonaisuuteen on kuulunut myös vaatepidike vaatteiden helpompaan höyryttämiseen. Ensimmäiset vaatehöyrystimet ovat syntyneet kiinassa satoja vuosia sitten. Nämä koostuivat litteästä metallipohjasta ja pannuista. Näille pannuille laitettiin kuumia hiiliä ja tällä kuumalla pannulla kyettiin sitten silittämään vaatteita. Sähköinen vaatehöyrystin tuli markkinoille kaupallisesti 1900-luvun alkupuolella, ja niiden suosio kasvoikin 1940-luvulla pitkälti miesten hattujen suosion myötä.